Beschrijving van het parcours van de duatlon
  • De eerste loopproef (groen op de kaart) gaat doorheen het centrum en is ongeveer 2,8 km. De start is gelegen nabij de wisselzone (WZ), aan de kop van de vaart.
  • Voor de fietsproef moet een omloop van 11 km (in rood aangegeven op de kaart) tweemaal afgereden worden. In totaal komen we zo aan een fietsafstand van 22 km.
  • De tweede loopproef (oranjegeel op de kaart) volgt ongeveer het traject van de eerste loopproef. De omloop moet tweemaal afgelegd worden. Met aan- en uitloopstrook komen we aan 5 km. De wedstrijd komt aan op het Polenplein.
Overzicht parcours

Wisselzone

De wisselzone ligt bij het begin van de Trakelweg, naast de kop van de vaart. Vandaar vertrekken de deelnemers voor hun fiets- en 2de loopproef. De parking voor de deelnemers is in de buurt gesitueerd.


Detail loopparcours

Vanaf de start/wisselzone gaat het loopparcours langs de spiraalbrug naar de oversteek aan de Koning Albert I-laan. Vandaar gaat het naar het centrum met passages aan het Polenplein en de Botermarkt. De eerste loopproef (groene lus) telt één ronde en keert terug naar de wisselzone. Bij de tweede loopproef (oranjebruine lus) worden twee volledige ronden gelopen met aankomst op het Polenplein.

Overzicht loopparcours