Welkom op de Maselis Roeseltriatlon

Eindelijk! Na twee geschrapte edities zijn we blij dit jaar eindelijk de 8-ste editie van de Roeseltriatlon te mogen aankondigen. Deze editie steekt in een volledig nieuw kleedje: een nieuw parcours en een nieuwe aankomstplaats, meer bepaald in het centrum van Stad Roeselare.

Maar bij deze editie willen we vooral met enige trots onze nieuwe hoofdsponsor voorstellen: Maselis nv., bekend als een belangrijke Europese leverancier van graanproducten voor de voedingsnijverheid. Maselis zorgt voor een belangrijke financiële injectie bij de organisatie van de Roeseltriatlon.

Sprinttriatlon

Veel nieuwigheden dus, maar onze missie blijft dezelfde: een wedstrijd aanbieden voor zowel de beginner, de recreant als de actieve sporter.

De wedstrijd is een sprinttriatlon: 600 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Recreanten en beginners in de triatlonsport kunnen op de dag van de wedstrijd rekenen op de ondersteuning van begeleiders in de wisselzone.

In totaal zijn er drie wedstrijden: dames individueel, heren individueel en trio's. Bij de trio's is er een aparte competitie voor bedrijven en scholen. Voor die nevencompetitie wordt een apart klassement opgemaakt.

Starturen van de wedstrijden

Locatie

De wedstrijd start aan de kop van de vaart (kanaal Roeselare - Ooigem). Bekijk hier het parcours.

De deelnemers moeten zich aanmelden in het wedstrijdsecretariaat nabij de start. Het secretariaat gaat open om 12u.

We voorzien ook in parkeermogelijkheden voor de deelnemers op wandelafstand van de start. Bekijk hier de parkeermogelijkheden.

Voor alle duidelijkheid: inschrijvingen op de dag van de wedstrijd is niet mogelijk!