Team Lance - Fight against Duchenne

Beste supporters en begeleiders,

Lance is een levenslustige jongen van 17, lijdend aan Duchenne. De spierziekte van Duchenne valt niet te onderschatten en zorgt er onder andere voor dat de levenskwaliteit naarmate men ouder wordt, gaat dalen.

Ook voor de ouders en de omgeving is dit enorm lastig. Iedereen, die Lance en zijn familie kent, staat paraat om te ondersteunen waar mogelijk . Toch blijft dit enorm zwaar voor een gezin om hier dagelijks mee geconfronteerd te worden.

In juni 2019 ontstond het idee bij Glenn Verholle (trots TTR – lid en fiere Ronnierijder) om, samen met Lance, een sportieve uitdaging aan te gaan. Dit om Lance een onvergetelijke dag te bezorgen en ook om de ouders (financieel) wat te ondersteunen. Een persoon met Duchenne vraagt niet enkel extra zorg en aandacht. Ook op financieel vlak zijn er vaak grote inspanningen nodig.

Door corona zijn de plannen doorheen de afgelopen jaren wat veranderd. Er kwam een tussenuitdaging waarbij sympathisanten meer dan 1000 kilometer wisten te fietsen op rollen. Als tegenprestatie werd er door Glenn en Sam (tevens trots TTR-lid en fiere Ronnierijder) gefietst richting Bédoin (Mont Ventoux) om zo een tocht van meer dan 1000 kilometer in real life te fietsen.

Maar de oorspronkelijke uitdaging is er nog steeds ! Daarom ambiëren Glenn en Lance om in 2022 de Roeseltriatlon tot een goed einde te brengen. Dit zal logistiek wel wat creativiteit vragen omdat Lance geen enkele fysieke bijdrage kan leveren voor deze sportieve uitdaging.

Alle steun is welkom. Zowel voor onze sportieve challenge als voor de verdere uitdagingen die Team Lance en het gezin Alleweireld nog zullen ondernemen. Ze zijn alvast dankbaar dat TTR hen wil ondersteunen waar het kan.

Wilt u Team Lance verder opvolgen of wil u ons ondersteunen ? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram onder de naam “Team Lance – Fight against Duchenne”.

Alvast bedankt en vergeet niet… "Gif et weg!"

Groetjes